Terug

Motul viert de opening van het nieuwe Japanse R&D Centrum.

  • Door Luuk
  • Saturday 05 / 01 / 2019 0
Motul viert de opening van het nieuwe Japanse R&D Centrum.

Al 165 jaar verbindt Motul zich ertoe om altijd naar de volgende technologische evolutie te kijken, de volgende generatie van motoroliën en smeermiddelen. Dit engagement heeft nu geleid tot de opening van een nieuwe, unieke R & D-faciliteit in Kawasaki, Japan.

Voor 60 VIP-gasten die OEM's, raceteams, zakenpartners en senior management vertegenwoordigen, werd het nieuwe laboratorium officieel geopend op vrijdag 9 februari op de strategisch geselecteerde locatie in de buurt van Yokohama. Naast de vele wereldwijd succesvolle merken versterkt de Motul R & D-faciliteit de betrokkenheid van het bedrijf bij nationale en internationale OEM's en is het een nieuw terrein als het enige laboratorium in Japan dat toebehoort aan een internationale en onafhankelijke smeermiddelenfabrikant.

De nieuwe Japanse faciliteit zal deel uitmaken van Motul's wereldwijde R & D-netwerk, met de mogelijkheid om, in volledige vertrouwelijkheid, strategische projecten uit te voeren - vooral die gerelateerd aan Motul's partnerschappen met fabrieksteams en OEM's in zowel tweewielige als vierwielige motorsport.

Gebouwd om 10 onderzoeksmensen te huisvesten, maar gemakkelijk uitbreidbaar om aan toekomstige behoeften te voldoen, zullen de werkzaamheden in het centrum de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van smeermiddelen en vloeistoffen voor de autosport en andere sectoren verbeteren. Het biedt een betere technische dienstverlening aan de motorsport en OEM's via de interne en externe faciliteiten die nu in Japan aanwezig zijn. Het merk is ook nauw betrokken bij het industriële veld en sommige onderzoekscapaciteiten zullen aan deze toepassingen worden toegewezen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om kleine hoeveelheden te mengen voor experimentele oliën die zo belangrijk zijn in de hoogste regionen van de motorsport zoals in MotoGP, Super GT en op de 24 uur van Le Mans (fietsen en auto's). Er zijn samenwerkingsverbanden met universiteiten en instituten opgezet om ervoor te zorgen dat Motul zich inzet voor innovatie en authenticiteit in de toekomst.

Een grote stap voor Motul in Japan

Met de R & D-faciliteit van Motul kan het een nog snellere respons en flexibiliteit bieden dan nu het geval is voor nieuwe onderzoeken en technische uitdagingen. Het versterkt ook de merkpositie van Motul als een technisch leider met de state-of-art intellectuele eigenschappen en drijft de technologie aan voor nieuwe vloeistoftoepassingen. Een win-win situatie voor zowel Motul als zijn partners!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »