Terug

Motul op Dakar 2019

  • Door Luuk
  • Tuesday 15 / 01 / 2019 0
Motul op Dakar 2019

Motul bereidt zich opnieuw voor op de legendarische Dakar Rally, de zwaarste van alle motorsportevenementen, en een waarin het merk al vele jaren betrokken is.

Motul heeft zijn betrokkenheid vergroot vanaf 2018 tot belangrijke partner van het evenement na zijn engagementen voor endurance racingklassiekers zoals de 24 uur van Le Mans, de Isle of Man Tourist Trophy, the Roof of Afrika in Lesotho en de Carrera Panamericana in Mexico.

De Dakar is het grootste rallyavontuur van allemaal en er is geen plaats voor mechanische zwakte. Motul heeft bewezen technische betrouwbaarheid in deze arena - zowel in de brandende hitte van de woestijn tot de ijzige kou van de bergen - en biedt zijn partners speciaal aangepaste smeermiddelen en koelvloeistoffen van zijn Motorsport Line (Auto) en Factory Line (Powersports), met name van het 300V-bereik voor hoge prestaties en maximale bescherming. Het terrein-, klimaat- en uithoudingsvermogen waarmee de concurrenten van Dakar worden geconfronteerd, kan bestraft worden en biedt het internationale smeermiddelbedrijf het perfecte levende laboratorium voor zijn producten.

Niet alleen zal Motul zijn technische partners ondersteunen bij de moeilijkste uitdagingen - een van de meest veeleisende mensen en machines - door het leveren van goed presterende en bewezen producten en toegang tot technische experts ter plaatse, maar het zal ook de menselijke geest van het evenement.

Episch verhaal van Motul

Hoe je het ook wendt of keert, het woord epos beschrijft de Dakar perfect. Het is niet alleen de route zelf, of het terrein, maar vecht tegen de elementen, verzorgt een machine in de moeilijkste omgevingen en de tol die het kan eisen. De donkerste tijden, waarin extreme vermoeidheid, temperatuur, stress allemaal invloed kunnen hebben op hoe we ons gedragen, zijn vaak wanneer we de meest opbeurende, broederlijke en onzelfzuchtige gebaren zien gemaakt. In 2018 vertelden we het verhaal van de meest ingenieuze, meest broederlijke en dapperste concurrenten (van alle categorieën) door video's van hun epische verhalen uit te zenden tijdens de Dakar. Dit weerspiegelde volledig de menselijke waarden die Motul deelt met de Dakar en zijn concurrenten, en creëerde een nieuw niveau van interactie voor de fans om betrokken te raken bij het evenement.

Fans over de hele wereld op sociale media zullen binnenkort spreken over Epic Story van Motul, de naam van Dakar's belangrijkste partner in de hoofden van de 2,3 miljoen die deze epische gebeurtenis volgen! Na de overwinning van vier vrachtwagenteams die de broederlijke geest in 2018 verdedigden, zullen publiek en teams meer dan ooit enthousiast zijn om getuige te zijn van meer dappere, broederlijke en ingenieuze acts tijdens de Dakar van 2019.

Origineel door Motul

Dit is de categorie waarin de renners absoluut geen hulp krijgen en moeten zorgen voor het mechanische onderhoud en de reparatie van hun motorfietsen zelf. Ze hebben een toegewezen ruimte in het bivak en ze kunnen hun bezittingen en gereedschap opslaan in een "malle" in een gedeelde vrachtwagen die hen aan het einde van elke etappe ontmoet. Ze vechten constant tegen een gebrek aan voorbereiding, gebrek aan slaap, gebrek aan onderhoud en de hoop dat geen van deze hen uit de rally dwingt. Deze rijders zijn echte gladiatoren; ze vertegenwoordigen de basis van de Dakar en delen Motul's waarden van vindingrijkheid, het merk helpt hen sinds 2018.

Motul-producten zijn elke avond beschikbaar in de bivakken.
Gratis wifi beschikbaar voor alle Original by Motul-rijders op de bivakken tijdens de Dakar.
Voor het eerst in de geschiedenis gaan 2 vrouwen de uitdaging Original by Motul aan.
De categorie verwelkomt een paar, maar ook twee broers. Alle 4 komen uit Spanje
Motul Racing Lab

Motul zal overal in Dakar aanwezig zijn met één vrachtwagen, 2 tot 3 internationale technische experts (in totaal 6 talen sprekend), zijn smeermiddelanalyse-machine en extra producten voor teams in nood! Motul Racing Lab is een state-of-the-art mobiel laboratorium dat in staat is om het smeermiddel dat in motoren van concurrenten wordt gebruikt te analyseren bij alle bivakken in de rally (met uitzondering van de Marathon Stage). Deze gratis dienst wordt aangeboden aan alle deelnemers op de Dakar. Om van deze service te profiteren, kunnen concurrenten elke dag naar de Motul-truck in het Dakar Service Center gaan om een ​​analysekit aan te vragen en vervolgens terug te keren met het monster, dat op de machine zal worden geanalyseerd. Deze voorspellende tool stelt bemanningen en concurrenten in staat om hun onderhoudsschema te organiseren (vervanging van onderdelen, olieverversing, enz ...).

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »