Terug

Stinger (12)

Filters

Stinger

Legaal?

Radar detectors zijn in Nederland verboden. Echter, een Stinger is een car computer, geen radar detector, en daarom is het gebruik hiervan ook in Nederland gewoon legaal. Dit is door de Voedsel en Waren Autoriteit ook bevestigd. Een Stinger, uw computer in de auto, functioneert net als een smart phone of computer op uw bureau: Afhankelijk van welke apps (functies) u erop zet, kan uw Stinger verschillende taken uitvoeren.

In bijna alle Westerse landen is het gebruik en bezit van een Stinger volledig legaal. Ook in Nederland geldt dat de verkoop, het bezit en het gebruik van een Stinger volledig legaal zijn. Let op, daar in Nederland het gebruik van een radar detector is verboden, is het hier ook niet toegestaan om de Stinger Radar Alarmering app te gebruiken. Echter, mocht u Radar Alarmering op uw Stinger hebben staan voor gebruik in bijvoorbeeld Duitsland en weer terugkeren naar Nederland dan kunt u deze app eenvoudig wissen, waarna u ook in Nederland volledig voldoet aan de wet- en regelgeving.

Het gebruik van de LaserShield app ligt iets genuanceerder. U mag met Stinger Lasershield rondrijden in Nederland, maar u mag deze niet bewust inzetten om een politie-lasercontrole te belemmeren. Ook deze app kunt u echter wissen wanneer u wilt.

ALLE HARDWARE IS TOEGESTAAN

Het bezit en gebruik van alle Stinger hardware modules is in Nederland volledig legaal. De reden hiervoor is dat elke individuele Stinger module één of meerdere functies uitvoeren kan die volledig aan de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving voldoen. Zo is de radar antenne bijvoorbeeld essentieel voor de PoliceCheck en Safety Signals app, de GPS antenne voor SpotList, Trajectcontrole Alarmering en Ritregistratie en de laser antenne voor PoliceCheck, Laser Alarmering (deze functie is in tegenstelling tot Radar Alarmering volledig legaal in Nederland) en Safety Signals.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »